Információ Elfogadom

Elektromos fűtés

Önnek való az elektromos fűtés?

Milyen esetekben lehet biztos abban, hogy az elektromos fűtés jó választás Önnek?

0. Ha gyors megoldást keres. Az elektromos fűtés pár óra alatt kiépíthető és beüzemelhető, ráadásul a beüzemelése semmilyen végzettséget vagy szakmai képzettséget sem igényel. Ha Ön tud négy lyukat fúrni a falba, akkor biztos lehet benne, hogy az elektromos fűtőtesteket Ön is fel fogja tudni szerelni.

1. Ha kiegészítő fűtésre van szüksége. Ha Kisgyermeke született és fontos, hogy a gyerekszobában egy meghatározott hőmérsékletet tartson éjjel és nappal. Ha a fürdőszobában szeretne zuhanyozás előtt gyorsan meleget csinálni, elektromos fűtéssel ez alacsony költséggel megoldható.

2. Ha csak egy vagy két helyiséget szeretne fűteni vagy a fűtendő lakás kicsi, a gáz bevezetése aránytalanul drága lehet. A tervek, az engedélyek és a drága szakmunkát igénylő szerelés miatt 1-2 helyiség miatt nem biztos, hogy megéri a gázfűtés bevezetése, akkor sem, ha üzemeltetése némileg kedvezőbb lehet.

3. Ha nyaralóját vagy időszakosan lakott épületét vagy lakását szeretné fűteni. Ebben az esetben a gázfűtés bevezetése drága és az alapdíjakat hónapokig feleslegesen fizetné. A gáz bevezetéséről lemondhat, de az elektromos áramra a világítás miatt úgyis szüksége lesz.

4. Abban az esetben is jó választás az elektromos fűtés, ha a helyiség fagymentesítése a cél. A biztonságos fagymentesítés, ahol nem kell a személyes felügyelete a fűtőtestek üzemeltetéséhez. Az sem mellékes szempont, hogy az elektromos fűtőtestekben nincs folyadék, így a téli időszakra nem kell a fűtési hálózatot felkészíteni. Az elektromos fűtőtestek nem fognak elfagyni, csöpögni vagy bármilyen más módon kellemetlenséget okozni Önnek.

5. Ha a gázüzemű készülékeknél biztonságosabb megoldásra vágyik. Természetesen egy szakember által kivitelezett hagyományos fűtési rendszer is biztonságos, mégis sokszor hallani a hírekben szénmonoxid-mérgezésről. Ha szeretné ezen a téren 100% biztonságban tudni szeretteit, válassza a tiszta és biztonságos villanyfűtést. Az elektromos fűtőtestek nem bocsátanak ki mérgező égéstermékeket, a modern készülékek elektromos fűtőpanelje még csak nem is izzik.

6. Ha padlófűtéssel rendelkező otthonában némelyik szoba hidegebb, vagy a jelenlegi fűtési rendszer egy szobán belül nem ad egyenletes meleget. Az ablak alá szerelt elektromos konvektorok megoldhatják ezt a problémát is.

7. Ha egyszerűen csak kényelemre vagy trendi megjelenésre vágyik. Az elektromos fűtés tagadhatatlanul az egyik legkényelmesebb fűtés-megoldás. Ha gyakran átrendezi lakásását, az elektromos fűtés készülékeit bármikor áthelyezheti. Emellett, ha Önnek fontos a design, az elektromos fűtőpanelek kimondottan jól néznek ki, az újabb készülékek bármelyik modern lakásban jól mutatnak.


Ha elektromos fűtésben gondolkodik....

...de nem tudja, hogy pontosan melyik elektromos konvektort vagy fűtőpanelt válassza:


Szívesen segítünk választani

Az általunk forgalmazott elektromos fűtőtestek mind magas minőségűek, kiegészitő fűtésként a kisebb teljesítményű típusok kiválóak, akár falra szerelve, akár görgős lábakon, mobil fűtőtestként üzemeltetve. A nagyobb teljesítmányű konvektorok vagy fűtőpanelek viszon önálló fő-fűtésként is megállják a helyüket.

Természetesen a készülékek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a lakás vagy a ház milyen hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Nem mindegy ugyanis, hogy egy telek közepén álló, rosszul szigetelt nyatalót, vagy egy magas emeleti, szinte teljesen körbefűtött lakást kell fűteni az elektromos radiátorok segítségével.

Ahhoz, hogy elektromos radiátorát takarékosan tudja üzemeltetni feltétlenül gondolja végig a következőket...


Családiház fűtés

Ha Ön most építkezik/felújít, akkor széleskörű ajánlattal tudunk a rendelkezésére állni. A padlófűtéstől kezdve, a szobák és egyéb helységek fűtésére - az elektromos fűtés keretén belül - a fali konvektoroktól az infrapanelig vagy a kombinált fűtésen keresztül egészen a napelem-rendszerekig örömmel állunk rendelkezésére.

De a legfontosabb amit figyelembe kell vennie, ha fűtőtestet választ, hogy mennyire jól szigetelt a ház. Mennyire zárnak jól a nyílászárók. Ezek sarkalatos pontok az elektromos fűtés esetén. Hiszen ezek alapozzák meg azt, hogy megéri e egyáltalán ezt a megoldást választani.

Ha Ön már rendelkezik fafűtéssel vagy gázfűtéssel, akkor kiváló kiegészítő fűtés lehet egy elektromos radiátor. Például abban az esetben, amikor a fa tüzelésnél reggelre lehűl a lakás és kellemetlen a jó meleg ágyból felkelni. Ilyenkor egy elektromos radiátor kiválóan tudja éjszaka és reggel az előre beállított hőfokot tartani. Így biztos lehet abban, hogy nem fog olyan könnyen megfázni. De ugyanígy a gázfűtés esetén is. Ha egy már kiépített cirkó rendszer esetén nem ér el a meleg a távoli szobákba, akkor ott pótolhatóvá válik a hiányzó hőmennyiség.


Társasházi lakás fűtés (panel fűtés)

Építkezés és felújítás esetén itt is örömmel állunk egyedi ajánlatokkal rendelkezésére padlófűtéssel, fali fűtőpanelekkel és infrapanelekkel egyaránt.

Ha viszont meglévő fűtése mellé kiegészítő fűtést keres, akkor nagyon fontos, hogy figyelembe vegye a lakása alapterületét és belmagasságát. Egy átlagos lakás körülbelül 270-290 cm belmagassággal rendelkezik. Ebben az esetben tudjuk ajánlani az elektromos fűtést. Ennél magasabb lakások esetében már azért nem, mert az általunk ajánlott konvektorok - ahogy a nevük is mutatja - a konvekció elvén működnek. Tehát a hideg levegőt melegítik fel, aminek ezáltal kisebb lesz a fajsúlya és felszáll. A meleg tehát a plafonnál reked meg és a magasabb belterű lakásoknál a meleg ahol szükséges lenne, ott alig érzékelhető.

Egy átlagos belmagasságú lakásban azonban egyszerűbb a helyzet. De itt is nagyon fontos tényező tud lenni, hogy milyen állapotúak a nyírászárók, milyen a szigetelés és hány oldalról van körbefűtve a lakás.


Ne aggódjon, ha ezek az információk alapján úgy gondolja, hogy túl bonyolult mindent számításba venni, akkor csak hívjon minket vagy írjon nekünk bátran és mi segítünk Önnek! Nem célunk úgy értékesíteni, hogy azután Önnek rossz tapasztalatai legyenek. Mindenképpen az Ön igényeit és érdekeit tartjuk szem előtt.


Oldalunk a FűtésKell.hu partnere. Látogassa meg az elektromos fűtés szakértő oldalát! Megnézem »