Információ Elfogadom

Elektromos radiátor

Mi a különbség az elektromos konvektor és az elektromos radiátor között?


Az elektromos radiátor kifejezést sokan tévesen használják. Az elektromos radiátor hétköznapi elnevezése a különféle falra szerelhető elektromos fűtőtesteknek. Találkoztunk már a villanyradiátor elnevezéssel is. Sokan hibásan elektromos radiátornak hívják azokat a fűtő készülékeket is, amelyek valójában konvektorok.


Tehát a valódi elektromos radiátorral (ami nem konvektor) valójában ritkán találkozunk. Általában csak a felső kategóriás készülékek rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, ami miatt egy fűtőtestet elektromos radiátornak hívhatunk...


A különbség röviden: Az elektromos konvektor a hőközlés módjában tér el az elektromos radiátortól. Az elektromos konvektorok úgy fűtenek, hogy felmelegítik és mozgásba hozzák a helyiségben található levegőt. Ha a készülék kikapcsol, a folyamat azonnal leáll. Az elektromos radiátor nem csak konvekciót, hanem hősugárzást és bizonyos mértékű hőtárolást is megvalósít!


Ha az elektromos radiátor kikapcsol, a benne található hőtároló közeg leadja az elraktározott hőt, így a fűtési folyamatnak nincsen azonnal vége. Az elektromos konvektoroknál tapasztalható gyors „lecsengés” az elektromos radiátorok esetén „elnyúlik”. Így biztosítva egyenletesebb fűtést.Hogyan működnek az elektromos radiátorok?


Az elektromos radiátorokban minden esetben található egy hőtároló közeg. Ez lehet valamilyen folyadék, mint például az Atlantic törölközőszárító radiátorokban,  (A metszett ábrán jól látszik a hőtároló közeg), lehet egy speciális hőtároló réteggel ellátott készülékház, mint az Atlantic Nirvana elektromos radiátor esetén, de lehet egy tömör öntöttvas elem is, mint az Atlantic Prémium kategóriás termékeiben.


Fűtés közben ez a hőtároló közeg átmelegszik. Amikor a készülék kikapcsol, a fűtési folyamat nem áll le azonnal, hanem a hőtároló közeg elkezdi leadni az előzőleg eltárolt hőt.A fűtéspiac.hu kínálatában található elektromos radiátorok:


Atlantic Nirvana elektromos radiátor

Atlantic Tatou elektromos radiátor

Atlantic Sangai elektromos radiátor

Atlantic Oniris elektromos radiátor

Atlantic Galapagos elektromos radiátor

Atlantic Maradja elektromos radiátor

Atlantic Alipsis elektromos radiátor

Atlantic Nirvana elektromos radiátor

Kattintson ide és nézze meg az Atlantic Nirvana elektromos radiátort!

Elektromos fűtés blog - vissza a tartalomjegyzékhez »