Elektromos fűtést szeretne? Kezdje itt!

A futespiac.hu weboldalon közel 50 féle elektromos radiátor, fűtőpanel, infrapanel és konvektor közül könnyedén kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő típust.

A weblapunkra látogatók tele vannak kérdésekkel az elektromos radiátorokkal kapcsolatban. Melyik a legolcsóbb radiátor? Melyik a legjobb? Melyikben korszerűbb a fűtőbetét? Érdemesebb -e a drágább fűtőtestet venni? Az olcsóbb elektromos konvektorok is befűtik a helyiséget? ... és így tovább.

Ha pár mondatban össze kellene hasonlítanom a fűtőtesteket...

A legolcsóbb megoldás

Az Atlantic csoport BONJOUR készülékei. Korszerű fűtőbetéttel rendelkeznek, amit egy mechanikus termosztát vezérel. Közel azonos kategória, a belépő szintű ADAX VP10 sorozat mechanikus termosztáttal. A különbség a Bonjour IP24 es védelemmel rendelkezik, kettős szigetelésű, nincs szüksége földelésre, azaz a biztonsági előírások betartásával fürdőszobába is felszerelhető, az Adax VP10 nem szerelhető fel a fürdőben és a hálózathoz csak földelt csatlakozóval csatlakoztatható. 

Akkor válassza ezeket a készülékeket, ha a fűtés korszerűsítésére szánt keret alacsony. Ha 20-30 ezer forintból kell megoldania 1-1 helyiség fűtését. Ha kiegyezik a mechanikus termosztát pontatlanságaival és a pontatlan vezérlésből fakadó többletfogyasztásra. 

A következő kategória már jobb ár-érték aránnyal rendelkezik

Az Atlantic F117D és Atlantic F117P típusú elektromos konvektorok kiváló ár/érték aránnyal a fűtéspiac weboldal legkedveltebb terméke. Elektronikus termosztát és korszerű fűtőbetét található ezekben a villanyradiátorokban. Sokat adunk el ezekből, alig fordult elő meghibásodás. 

Az elektromos termosztátnak köszönhetően ezek a készülékek már teljesen csendesek, így nem csak a fürdőszoba fűtést, de a háló helyiségek fűtését is meg lehet velük oldani. 

Szintén elektronikus termosztáttal kerülnek forgalomba az Adax vp10 KET és Adax VP11 KET jelzésű készülékei. Ha Önnek fontos a letisztult design, a norvég készülékekkel biztosan elégedett lesz. 

A következő kategóriában már digitális kezelőfelület található 

A következő "lépcső" az Atlantic ALTIS radiátorcsalád. Ez igényesebb készülékházat és digitális kezelőfelületet kínál. A készülék háza a speciális kialakításának köszönhetően jobban eloszlatja a hőt, a digitális kezelőfelület pedig kényelmes és pontos beállítást tesz lehetővé... A gyári tesztek alapján egy hagyományos elektromos fűtőtesthez képest 20% megtakarítást ér el. 

Norvég fűtőpanelek a fűtéspiac kínálatában

Az ADAX és Glamox fűtőpanel típusok norvég készülékeket takarnak. A Norvég fűtés legendásan híres a piacon. Az évtizedes tapasztalat, a letisztult design mind hozzájárulnak a készülékek sikeréhez. Úgy találtuk, hogy a szerelési minősége nagyon szép és az elektronikája bonyolultabb, precízebb mint a többi készüléké. A fűtőbetét felületi hőmérséklete alacsonyabb mint a többi készüléké. Ez egyesek szerint megtakarítást eredményez, mások szerint hátrány, mert lassabban fűti fel a helyiséget. Az biztos, hogy a 4 féle alapszínben kapható Adax NEO az egyik legszebb készülék a piacon. 2000 W-os verzióban kissé hosszúkás, de mindenképpen figyelemreméltó készülék...

Atlantic Solius Ecodomo a fűtőpanel

Az egyik legkiválóbb készülék, tényleges megtakarítással az Atlantic Solius Ecodomo. Ez a készülék nem csupán konvektor (a többi készülék mind az) hanem sugárzó panel is. Azaz nem csak a felszálló levegőt fűti, hanem a készülék előterében is sugároz. Ennek több előnye van. Hagyományos fűtéshez hasonló hőérzet (cserépkályha), gyorsabban száradnak az elé teregetett ruhák stb... A készülék nem olcsó, de a gyártó szerint a kreatív programjaival akár 30% os megtakarítást is elérhet egy hagyományos elektromos fűtőtesthez képest. 

2000 Wattos elektromos radiátorok árai:

Természetesen kapható ennél kisebb és - bizonyos típusoknál - ennél nagyobb teljesítményű készülék is, de egy átlagos 15-20 m2-es vagy egy nagyobb belmagasságú, 10-15 m2-es helyiség ekkora fűtési teljesítményt kíván. 

Gyakori kérdések az elektromos radiátorokról

Mekkora teljesítmény szükséges egy helyiség befűtésére?

A gyártók ajánlásai alapján légköbméterenként 35-40 Watt teljesítménnyel lehet számolni. Nagyobb belmagasság vagy rossz hőszigetelés esetén lehetséges, hogy ennél nagyobb fűtési teljesítményre is szükség lehet.


  vagy   
Küldjön Facebook üzenetet!
Küldjön Facebook üzenetet!