Információ Elfogadom

Elektromos fűtést szeretne? Kezdje itt!

A futespiac.hu weboldalon közel 50 féle elektromos radiátor, fűtőpanel, infrapanel és konvektor közül könnyedén kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő típust.

Költséghatékonyság mindenek felett!

A Fűtéspiac Online Piactér igyekszik lefaragni minden költséget, hogy Ön a lehető legjobb áron vásárolhassa meg a Piactéren található termékeket. A vásárlás gyors és olcsó, mert a megrendelt termékeket közvetlenül a forgalmazó raktárából viszi ki Önnek a futár. Miért várna napokat a szállításra? Miért fizetne a szállításért? Éljen a forgalmazók ajánlataival, vásároljon olcsóbban és élvezze az extra gyors szállítás előnyeit!

Önnek való az elektromos fűtés?

A weblapunkra látogatók tele vannak kérdésekkel az elektromos radiátorokkal kapcsolatban. Melyik a legolcsóbb radiátor? Melyik a legjobb? Melyikben korszerűbb a fűtőbetét? Érdemesebb-e a drágább fűtőtestet megvásárolni? Az olcsóbb elektromos konvektorok is befűtik a helyiséget?

Mielőtt e-mailt írna vagy telefonálna, fussa végig ezeket a kérdéseket.

Ha kérdése speciális, vagy nem találta meg az oldalon, kérem írjon az e-mail címre és rövid időn belül válaszolunk, ha szükséges, szakértő partnereinkkel is konzultálunk. 

Mit kell tudnia az elektromos fűtőtestekről?

Az elektromos fűtőtesteknek 3 alapvető fajtája van:

Készülék, amelyek a levegő áramlása, azaz konvekció segítségével melegíti fel a helyiséget. Ilyen fűtőtest például az elektromos konvektor.

Készülék, amely hősugárzás segítségével melegíti fel a környező tárgyakat. Ilyen például az infra-fűtőpanel, amely a napsugárzáshoz hasonlóan melegít.

Kombinált készülékek, amelyek konvekciósan is fűtenek és valamilyen módon hősugárzást is megvalósítanak, mint például a fűtőpanelek.


Melyik a legolcsóbb és megéri-e drágább elektromos fűtőtestet vásárolnia?

Felépítésénél fogva a legolcsóbb készülék az elektromos konvektor. A konvektorok lelke a fűtőbetét. A régebbi készülékekben fűtőszálat alkalmaztak, de ezt mára energiatakarékos fűtőbetétre cserélték. 

Az uniós szabályozásnak hála, a régi, fűtőszálas (cekászos) készülékek lassan kikopnak a kereskedelmi forgalomból. Vonzó az olcsó ár, de ne vásároljon fűtőszálas megoldásokat, válasszon a fűtéspiac korszerű elektromos fűtőtest kínálatából!

Szintén kedvező árú megoldás a infrapanel. Az infra-tartományban sugárzó panelek készítéseknél igyekeznek a konvekciót (hőáramlást) minimálisra csökkenteni, miközben a készülék sugárzását (főleg az infra tartományban) minél jobban felerősíteni. A sugárzó hő kellemes hőérzettel jár, az alacsonyabb hőmérsékletet is komfortosnak érezhetjük. 

A fűtőpanelek drágábbak, mert a fűtőbetét helyett, különféle technikai megoldásokkal hősugárzó felület hoznak létre. Pl. az Atlantic Solius Ecodomo készülékében egy extrudált alumíniumból készült sugárzó panelt építettek. Ezek a készülékek egyesítik a konvekciós és a hősugárzás előnyeit

Az ár emelkedésével nem csak a felhasznált anyagok és a szerelési minőség változik, hanem a különféle innovatív technológiáknak köszönhetően a drágább árhoz magasabb komfort és jobb  hőérzet is társul. Ki vásárolna 300 000 Forintért elektromos radiátort, ha a 30 000 Forintos készülék ugyanazt nyújtaná…


Mekkora fűtési teljesítményre lesz szükség?

Elektromos radiátorok vásárlása esetén a szükséges fűtési teljesítményt helyiségenként kell meghatározni. A helyiség alapterületét szorozza meg a belmagassággal. Ekkor megkapja a helyiség térfogatát, légköbméterben. (pl. 10x2,5 = 25 légm3)

A gyártók és a szakértők ajánlásai alapján, jó hőszigetelés mellett 30 Watt fűtési teljesítményt ajánlanak légköbméterenként. Normál hőszigetelés esetén 35-40 Watt, hiányos hőszigetelés esetén 40-45 Watt energiával kell számolnia, ha azt akarja, hogy a helyiségben a leghidegebb téli napokban is meleg legyen. 

A pontos értékhez konzultáljon építésszel vagy energetikai méréseket végző szakemberrel!


Nagy belmagasság 3,5 - 4 méter esetén mi a teendő?

Sajnos a nagy belmagasság semmilyen fűtési rendszernek sem ideális. A fűtendő térfogat gyakran a duplája egy normál belmagassággal rendelkező helyiség térfogatának, sajnos ez a fűtési költségeken is jelentős többletet fog eredményezni. 

Ha teheti válasszon olcsón üzemeltethető megoldást, például belső égésű, korszerű, elektronikus vezérlésű gázkonvektort, amit weboldalunkon is megtalál. Fondital - Gazelle néven. 

Nagy belmagasság esetén a legnagyobb probléma az, hogy a meleg felszáll és a mennyezetnél megreked, ezért válasszon olyan fűtési rendszert amely nagyobb arányban rendelkezik sugárzó összetevőkkel, például mennyezetre szerelhető infrapanelek, vagy kombinált fűtési technológiákat alkalmazó konvektorok, mint például az Atlantic Solius Ecodomo.

A födém hőszigetelése, a belmagasság csökkentése és a külső hőszigetelés kiemelten fontos, ha nagy belmagasságú ingatlanba tervez tisztán elektromos fűtést. 


Mire figyeljen vásárlás előtt?

Az elektromos fűtés áramfelvétele nagy az I=P/U (Áram = Teljesítmény / Feszültség) képlettel gyorsan kiszámolhatja mekkora áramerősségre lesz szüksége. Hogy rendelkezésére áll-e elegendő áram, arról a legegyszerűbben úgy győződhet meg, ha belenéz a villanyóra szekrénybe. 

A bejövő ágon egy (vagy több) kapcsoló szerű dolgot, ún. kismegszakítót lát. Erről leolvashatja azt, hogy mekkora áramerőséget enged át. 10, 16, 20 Amper a leggyakoribb érték.

Ha bizonytalan, kérem hívja fel a villanyszerelőjét vagy a helyi elektromos műveket, akik teljes körű felvilágosítást fognak adni Önnek a bővítés lehetőségeiről is. 


Mire figyeljen vásárlás közben?

A vásárlás során minden szükséges adatot megtalál. A készülékek adatlapján megtalálja a készülék méreteit, fontosabb jellemzőit és az árát is. Ha valamiben bizonytalan, kérem, írjon egy rövid üzenetet és kollégáink készséggel elküldik Önnek a hiányzó információkat vagy segítenek a rendelés leadásában.  


Mire figyeljen vásárlás után?

Vásárlás után egy visszaigazoló e-mailt fogunk küldeni amiben minden fontos információ benne lesz a megrendelésével kapcsolatban. Mentse el a kapott levelet, mert a készülékkel kapcsolatos kérdés vagy egy esetleges reklamáció alkalmával gyorsabb segítséget kaphat, ha a levélben megadott elérhetőségeket használja. 


Mennyibe kerülnek az elektromos radiátorok?

A futespiac.hu oldalon számtalan fűtőtestet talál. Összegyűjtöttük Önnek a legnépszerűbb típusok, 2000 Wattos változatát. 

Természetesen kapható ennél kisebb és - bizonyos típusoknál - ennél nagyobb teljesítményű készülék is, de egy átlagos 15-20 m2-es vagy egy nagyobb belmagasságú, 10-15 m2-es helyiség ekkora fűtési teljesítményt kíván. 

 Fontos bejegyzések amit érdemes elolvasnia vásárlás előtt!


hoveszteseg

Pár gondolat a hőveszteségről

A fűtési rendszerek fogyasztását az épület hőszigetelése határozza meg. A fűtőtesteknek minden esetben pótolniuk kell azt a hőveszteséget, ami az épületszerkezeten keresztül „elszökik”.

30% megtakarítás is elérhető

Hőáramlás ÉS hősugárzás egy készülékben?

Az Atlantic Solius Ecodomo egy különleges fűtőtest! Olvassa el a részleteket, mert ez a fűtőpanel más, mint egy hagyományos konvektor!

30% megtakarítás is elérhető

Elektromos fűtést venne? Fogadjon meg 3 jó tanácsot!

Kerülje el azokat a fűtőtesteket amelyben izzószál (cekász) fűt. Az izzószál izzik, égeti a port, szaga van, pattoghat és nem véletlen, hogy a fejlett uniós országokban ilyen készüléket már nem talál a boltok polcain.

elektromos konvektor és az elektromos radiátor

Mi a különbség az elektromos konvektor és az elektromos radiátor között?

Az elektromos radiátor kifejezést sokan tévesen használják. Az elektromos radiátor hétköznapi elnevezése a különféle falra szerelhető elektromos fűtőtesteknek. Találkoztunk már a villanyradiátor elnevezéssel is.

elektromos-konvektor

Hogyan működnek az elektromos konvektorok?

A konvekció nem más mint hőáramlás. A hőátadás olyan formája, amely során a hő közlése az azt hordozó anyag helyének a megváltozásából következik. Érthetőbben, ebben az esetben a felmelegített levegő "hordozza" a hőt.

elektromos-futotestek

Elektromos fűtőkészülékek, melyek a meglévő fűtésrendszertől függetlenül üzemeltethetők!

Az esztétikus kialakítású, falra szerelhető fűtőtestek beépítése gyors és egyszerű. A fűtésrendszer karbantartást nem igényel, üzemeltetési költsége rendkívül kedvező.

olajradiator

Olajradiátor helyett fűtsön modern fűtőpanelekkel!

Az olajradiátor lassan fűt fel és vezérlés jóval pontatlanabb, mint egy korszerű, elektronikus termosztáttal felszerelt elektromos radiátor vezérlése.

elektromos-tudnivalok

Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudnivalók

Az érintésvédelmi vizsgálat alkalmával a létesítményben található elektromos készülékeket védelmi osztályok alapján különböztetjük meg.

az-energiahordozok-futoerteke

Az energiahordozók fűtőértéke

Az alábbi kis táblázatban összefoglaltuk a különböző fűtőanyagok fűtőértékét vagyis „primerenergia-tartalmát”.

Gyakori kérdések az elektromos radiátorokról

Mekkora teljesítmény szükséges egy helyiség befűtésére?

A gyártók ajánlásai alapján légköbméterenként 35-40 Watt teljesítménnyel lehet számolni. Nagyobb belmagasság vagy rossz hőszigetelés esetén lehetséges, hogy ennél nagyobb fűtési teljesítményre is szükség lehet.

Lépjen kapcsolatba velünk!


Kövessen a facebookon!

Érdekességek, hasznos információk és időnként 1-2 kihagyhatatlan akció.
FIGYELEM!

Elérhetőségeink (Telefonszám, e-mail cím) direkt marketing, tudományos, közvélemény- vagy piackutatási célokra nem használhatók fel!  vagy   

Telefonos rendelésfelvétel: Hétfő-Péntek 10-14 óráig!