Információ Elfogadom

Így vásároljon elektromos törölközőszárítós radiátort

Bár szinte mindent leírtak már az interneten az elektromos törölközőszárítós radiátorról (kattintson ide, mutatunk 5 fontos érvet mellette) de még senki nem segített komolyan, és mondta el lépésről lépésre, hogyan vásároljon elektromos törölközőszárítós radiátort.  Megtesszük mi.  Íme, pontokba szedve, lépésről lépésre, mire figyeljen vásárláskor.  


Nem könnyű jól választani

Nem könnyű kiválasztani a megfelelő elektromos törölközőszárítós radiátort, mert több szempontra kell egyszerre figyelni: arra, hogy jól mutasson a fürdődben, ki kell találni a helyét, ki kell számolni, hogy mekkora teljesítményű kell, és meg kell ismerni a leendő radiátor extra funkcióit. Nem könnyű mindenre odafigyelni, de ha betartja az alábbi lépéseket menni fog. 


Az esztétika is fontos

Elképzelhető, hogy meglepőnek tartja miért azzal kezdjük, hogyan néz majd ki a fürdődben a leendő radiátora, de elmondjuk miért fontos: egy ilyen elektromos radiátort évtizedekre vesz, ezért nagyon fontos, hogy – például – milyen színűt, és milyen dizájnút választ. Csak egy példa: ha a fürdő összes berendezési tárgya (a tükör, a csap a mosdó, a kád a zuhany) inkább négyzet alakú akkor szebben mutat ott egy egyenes dizájnú radiátor (ellenkező esetben az ívelt formát javasoljuk) viszont megfontolandó, hogy azért mert most vörös a mennyezete nem biztos, hogy vörös (van ilyen) radiátort kell venni. Azt javasoljuk, menjen be a fürdődbe (akár most) és játsszon el a  gondolattal, hogy  milyen törölközőszárítós radiátor illene oda? 


Figyeljen a teljesítményére!

Ha az egyetlen hőforrás az elektromos törölközőszárítós radiátor lesz a fürdődben akkor nagyobb teljesítményűre lesz szüksége, mintha kiegészítő fűtésre használja majd (vagy konkrétan a törölközők szárításra). Soha senki nem fog látatlanban szakmai tanácsot adni mert az, hogy mekkora a legideálisabb teljesítményű radiátor, azt rengeteg minden befolyásolja (milyen a lakásának, házának hőszigetelése, mekkora a fürdő, és még számtalan más is) de főszabály, hogy négyzetméterenként 100W-al számoljon (feltételezve, hogy olyan maximum 2,7 méter magas a szoba). Ráadásul a fürdéshez kevés a 20-22 fok. Ha szeretné, hogy fürdéskor gyorsan 25-26 fok legyen, szorozza meg a kapott eredményt 1.5-tel. Ez azt jelenti, hogy egy 10 négyzetméteres fürdőbe minimum 1500 W-os radiátor kell akkor, ha csak azzal fűt. Ha mással is fűt, akkor elég a kisebb teljesítményű is, de ismételjük: nagyon sok mindentől függ, és inkább fölé kalkuláljon, mint ne tudja felfűteni.


Találja ki a helyét (figyeljen a méretekre!)

Bár az elektromos törölközőszírtót lényegesen könnyebb áthelyezni, mint egy vizes fűtési rendszerbe kötött hagyományos radiátort, az elektromos törölközőszárító radiátornak is kell a hely (Pontos méreteket a radiátorok műszaki adatainál talál). Találja ki a helyét, és gondolja át többször, hogy biztos jó-e ott. Törölközőszárítóról beszélünk, tehát jó, ha a kád, vagy a zuhanyzó közelében van, és bár az IP 24-es védelem kizárja azt, hogy baj legyen ha rácseppen a víz, a biztonsági előírásokat minden esetben be kell tartani! Jó ötlet a káddal szemközti fal, vagy ha a fűtés hatékonysága nem az elsődleges szempont, akár a mosógép fölött is helyet kaphat egy kisebb teljesítményű törölközőszárító radiátor.


Ne feledje a funkciókat

Az elektromos radiátorokat és egyébként minden fűtőtestet a földhöz közel kell elhelyezni (a meleg levegő felfelé száll). De ne feledje, hogy most egy radiátort lát, de ezen majd törölköző is lesz: ezek lelógnak róla, és törölközőkkel máshogy néz majd ki a radiátor: figyeljen arra ne járjon úgy mint az egyik vásárlónk, aki teljesen a föld szintjére rakta, ezért remekül nézett ki csak épp nem lehetett rá akasztani semmit, mert a földre ért minden. 

Gondolja át milyen kényelmi funkciók fontosak Önnek. Erre azért hívjuk fel a figyelmét, mert például az Atlantic elektromos törölközőszárítós radiátorunknak van 2H funkciója (ezt elindítva 2 órán keresztül maximális teljesítménnyel fűt), ha szeretné beprogramozhatja a 24h funkcióval azt, hogy minden nap, ugyanakkor extra meleget csináljon, de – például - van rajta gyerekzár funkció, és maximum 0,5 fok eltérésre van kalibrálva, azaz, ha 21 fokot akar, akkor 20,5 és  21,5 fok közötti hőmérséklet várja majd. Nem minden radiátor ennyire felszerelt, el kell eldönteni, mi az ami fontos.


Kitől, és mit vásároljon

Ha ezeket tisztázta, egyetlen dolog maradt hátra: megvásárolni. Egy utolsó jótanácsot adunk: mindig onnan vegye meg, akiben a legjobban bízik. Ne vegyen kétes minőségű készüléket. Ha pl. az Atlantic cégre rákeres az interneten, megtalálja Franciaország egyik vezető épületgépészeti gyártóját. Ha körülnéz itt a FűtésPiac weboldalon, stabil garanciális háttérrel rendelkező, évek óta a piacon lévő beszállítók ajánlatát találja.  

Kattintson ide, és nézzen szét az elektromos törölközőszárítóink között:

ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK


Lépjen kapcsolatba velünk!


Kövessen a facebookon!

Érdekességek, hasznos információk és időnként 1-2 kihagyhatatlan akció.
FIGYELEM!

Elérhetőségeink (Telefonszám, e-mail cím) direkt marketing, tudományos, közvélemény- vagy piackutatási célokra nem használhatók fel!  vagy   

Telefonos rendelésfelvétel: Hétfő-Péntek 10-14 óráig!